Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
Składniki
Sos pietruszkowy
-
2 ząbki czosnku
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g octu balsamicznego
-
½ łyżeczki soli
Sałatka i wołowina
-
500 g wody
-
600 g ziemniaków młodych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
-
400 g polędwicy wołowej (patrz wskazówka)
-
1 łyżka oliwy z oliwek do posmarowania polędwicy wołowej
-
sól ilość do oprószenia polędwicy wołowej i ziemniaków
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia polędwicy wołowej
-
estragon, suszony ilość do oprószenia polędwicy wołowej
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g młodej marchewki pokrojonej w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
-
200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
6 rzodkiewek pokrojonych w 1 mm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min